Flyballteam K-otic Flyers - Brugge

Passie voor hond en sport sinds 1999...

Het ontstaan...

In de kantine van de plaatselijke hondenschool, dus tussen pot en pint, ontstond het idee om een flyballteam op te starten. De koppen werden bij elkaar gestoken en in het najaar van 1999 werd er gestart met een opleiding flyball waarvan Carine Harnisfeger en Johan Beernaert de drijvende kracht waren.

Na diverse aanmoedigingen, met dank aan Turbodog Paul om in de BFB competitie te starten, was het op 28 mei 2000 zover. De toenmalige "The Ball Hunters" startten in Kontich in barre weersomstandigheden hun flyballcarrière.

Het jaar erop kwam ons team in alle wedstrijden aan de start en sleepte de eerste trofeeën in de wacht. In 2002 kwam er zelf een tweede team bij. Omdat ons succes in de hondenschool met een scheef oog bekeken werd, besloten we een nieuwe club te stichten onder de naam Flyballteam K-otic Flyers vzw (chaotische vliegers) Deze stap bleek een succesformule te zijn. In de loop der jaren werden meer teams in de competitie gebracht zoals: Dream, Magic, Fun, Flash, Xtreme en 8Plus team. Onze teams zetten door de jaren heen knalprestaties neer in de diverse divisies. Met Dream Team werden we in het seizoen 2009/2010 zowel Belgisch

carine

als Europees kampioen met een tijd van 16.36 seconden! 2010 was een succesvol jaar voor Magic en Fun met een Europese titel. Dream team haalde in datzelfde jaar opnieuw de Belgische titel binnen na twee spetterende races. In de daaropvolgende jaren behaalden onze teams nog steeds podiumplaatsen. In 2014 behaalde Xtreme Team Europees zilver en werd Magic team Europees kampioen in hun divisie.

n
IMG4121
IMG7215