Flyballteam K-otic Flyers - Brugge

Passie voor hond en sport sinds 1999...

De training

Om een idee te geven wat men in onze club mag verwachten, kan je hieronder kort lezen hoe onze trainingen zijn opgebouwd, opdat een beginnende hond langzaam en op een speelse manier kennis kan maken met flyball. Onze trainers staan klaar om iedere hond en geleider bij te staan om deze mooie sport aan te leren. Met hun kennis en ervaring staan ze garant voor een efficiënte begeleiding van hond en geleider. Het spreekt voor zich dat uw hond niet wegloopt van zodra hij van de leiband is en dat uw hond komt als u hem bij u roept.

In een eerste fase beginnen we in de groep starters 1 (ST1). De sprongen zijn enkele centimeters hoog, zodat het hondje hieraan kan wennen en snelheid opbouwen. Deze trainingen zijn in principe vrij kort van duur en de focus is vooral gericht op spel en plezier met de hond. Nadat een hondje dit onder de knie heeft, zal het stilaan over lage sprongen moeten leren springen en wordt de box geleidelijk aangeleerd. In dit stadium blijft de training individueel. Dit alles wordt aangevuld met specifieke oefeningen voor de boxtraining. Deze oefeningen zijn van groot belang en worden op elke training uitgevoerd.

Als een hondje het parcours zonder teveel fouten uitvoert, is het tijd om over te gaan naar de starters 2 (ST2). Nu beginnen we onder andere met twee honden naast elkaar te lopen en ook met een andere hond voor of achter. Dit is een nieuwe uitdaging aangezien de hond tot nu toe steeds alleen gelopen heeft. Dit is de voorbereiding om tenslotte in team te kunnen lopen.

Dit is in het kort het traject dat gevolgd wordt om van een hond (pup of oudere hond) een flyball-hond te maken. De duur in elk fase hangt af van de evolutie van de hond en / of geleider.

DSC5982
DSC5984
watchdogejs

Voor onze trainingen maken we gebruik van het Watch-Dog EJS training systeem. We beschikken over twee volledige sets met externe displays. Dit systeem is gelijkaardig aan het officiële meetsysteem gebruikt voor de wedstrijden van de BFB. Met dit systeem kunnen we efficiënt trainen op de start en ook de individuele tijden en teamtijden zijn van groot belang in de voorbereiding naar wedstrijden. Ook de indicatie van foute kruisingen dragen bij tot een resultaatgerichte training.